Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 05/05 - Felix & Stephanie

Print

Felix Vermeirsch & Stephanie Proot

Vuurwerk op het podium

Zondag 5 mei 2019 | 11 u. | City

Felix

Met amper 20 jaar staat Nieuwpoortenaar Felix Vermeirsch als cellist op een zucht van een internationale concertcarrière. Hij studeert sinds 2013 bij Istvan Vardai in Duitsland, eerst in de befaamde Kronberg Academy en sedert 2017 aan de Musikhochschule in Mannheim. Hij volgt in België ook regelmatig cellolessen bij France Springuel.

Felix werd geselecteerd voor prestigieuze internationale festivals als het Yehudi Menuhinfestival in Gstaad, het cellofestival in Kronberg en het Pablo Casals Festival in Prades. Hij speelt het grote repertoire als solist met professionele orkesten als het Kamerorkest Brugge en Symfonieorkest Vlaanderen. Hij won in België verschillende wedstrijden, waaronder het ‘concours de musique Breughel’ in Brussel en hij bereidt zich nu voor op de internationale cellowedstrijden. Ook als componist maakt hij snel furore. VRT Radio Klara nam al werk op van Felix en hij kreeg compositieopdrachten van concerthuizen als Concertgebouw Brugge.

 

Stephanie Proot

Stephanie Proot behaalde in 2009 haar masterdiploma aan het Antwerpse Conservatorium in de klas van Levente Kende. Ze vervolgde haar opleiding bij Ramzi Yassa in Parijs, bij Abdel Rachman El Bacha in de Muziekkapel Koningin Elisabeth en bij Lev Natochenny in Frankfurt.

Als kind won Stephanie zowat alle Belgische pianowedstrijden. Daarna kaapte ze ook op internationale competities vaak de hoogste prijzen weg en werd ze niet zelden tot publiekslieveling gekroond. In 2013 werd ze halve finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd. Voor haar vertolkingen prijst de pers Stephanie om haar geraffineerde, expressieve en kleurrijke spel. Ze is nu docent en combineert haar carrière met het begeleiden van jonge talenten.

Centrum Ysara & City


Contact:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort
058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Openingsuren:
Elke werkdag van 8u tot 12u

Volg ons op Sociale Media:
>> Facebook
>> Instagram