Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 07/01 - Insyriated

Print

Februari

Insyriated

Donderdag 7 februari 2019 | 14 u. + 20 u. | City

Insyriated

Damascus vandaag. Een moeder van drie kinderen probeert wanhopig om haar familie bijeen te houden, terwijl het buiten bommen regent. Ze leven in constante spanning, angst en gevaar. We zien hoe de familie aan tafel zit en iedereen zich verstaanbaar probeert te maken, boven het gebulder van het oorlogsgeweld uit. Er zijn weinig levensmiddelen, er is gebrek aan water, maar naar buiten gaan is levensgevaarlijk: overal liggen scherpschutters op de loer.

Deze film toont mensen in een extreme situatie, daardoor met extreme emoties en gedragingen. Elke beslissing kan van levensbelang zijn. Het appartement dat voorheen diende als een liefdevolle thuisbasis, is nu een gevangenis.

 

 

Regie: Philippe Van Leeuw
Duur: 85 minuten

Klik hier voor de trailer

 

Niet schieten

Donderdag 21 februari 2019 | 14 u. + 20 u. | Centrum Ysara

Niet schieten

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de negenjarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden.

Regie: Stijn Coninx
Duur: 120 minuten

Klik hier voor de trailer

Centrum Ysara & City


Contact:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort
058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Openingsuren:
Elke werkdag van 8u tot 12u

Volg ons op Sociale Media:
>> Facebook
>> Instagram