Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 07/03 - Hoop doet leven

Print

Cinema City - Hoop doet leven

Donderdag 7 maart 2019 | 14 u. & 20 u. | City

will tura

Jean Kluger, die vijftig jaar lang de producer en uitgever van Will Tura was, heeft regisseur Dominique Deruddere gevraagd om zijn visie over de artiest te verfilmen.

'De Keizer van het Vlaamse lied' is erg gesteld op zijn privacy, maar in deze film wordt aan de hand van privé foto- en filmmateriaal voor het eerst een beeld geschetst van de persoonlijke kant van de artiest. Het resultaat is een compromisloos beeld van 's mans rijkgevulde leven dat off screen wordt verteld door Jan Decleir.

Hoop Doet Leven is een ontroerende en boeiende film geworden die ons niet alleen laat zien wat een groot artiest Will Tura is, maar die ook een ode wil zijn aan een samenleving en cultuur waarvan wij allen deel uitmaken en waarvan Will als het ware het muzikale symbool is.

Duur: 89 minuten
Regie: Dominique Deruddere
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast je ticket(s) voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast je ticket(s) voor de avondvoorstelling

 

Donderdag Filmdag - First Man

Donderdag 21 maart 2019 | 14 u. & 20 u. | Centrum Ysara

first man

Deze film vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen, met de nadruk op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden. Het scenario is afkomstig van Oscarwinnaar Josh Singer (Spotlight), en productie is in handen Wyck Godfrey & Marty Bowen (The Twilight Saga, The Fault in Our Stars) en hun Temple Hill Entertainment productiemaatschappij, samen met Chazelle. Isaac Klausner (The Fault in Our Stars) treedt op als uitvoerend producent. Dreamworks Pictures co-financiert de film.

Duur: 141 minuten
Regie: Damien Chazelle
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast je ticket(s) voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast je ticket(s) voor de avondvoorstelling

 

Centrum Ysara & City


Contact:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort
058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Openingsuren:
Elke werkdag van 8u tot 12u

Volg ons op Sociale Media:
>> Facebook
>> Instagram