Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Binnenkort > 08/11 - Phantom Thread

Print

November

Phantom Thread

Donderdag 8 november 2018 | 14 u. + 20 u. | City

Phantom Thread

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, filmsterren, dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had, overhoop gooit.

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man).

Regie: Paul Thomas Anderson
Duur: 130 minuten

Klik hier voor de trailer

 

Patser

Donderdag 15 november 2018 | 14 u. + 20 u. | Centrum Ysara

Patser

Adamo is een Antwerpse jongen van Marokkaans-Italiaanse origine. Hij houdt zich bezig met het dealen van softdrugs. Hij en zijn vrienden Badia, Younes en Volt vervoeren ze via pizza's uit de pizzeria van de vader van Badia. Hoewel het vrij goed gaat in de business, zijn ze niet helemaal tevreden. Ze zouden veel liever patsers zijn die met dure auto's rondrijden en echte drugs verkopen. Wanneer zo'n patser, genaamd Orlando Marie, naar België komt om een deal te sluiten met nonkel Farid, de vader van Badia, ziet Adamo zijn kans om eindelijk een echte patser te worden.

Regie: Adil El Arbi en Bilall Fallah
Duur: 125 minuten

Klik hier voor de trailer

 

Centrum Ysara & City


Contact
:

Dienst Cultuur
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort
058 79 50 00
cultuur@nieuwpoort.be
 
Openingsuren:
Elke werkdag van 8u tot 12u
Namiddag op afspraak

Volg ons op Sociale Media:
>> Facebook
>> Instagram