Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Film > Juni

Print

Cinema City - Beautiful Boy

Donderdag 6 juni 2019 | 14 u. & 20 u. | City

Beautiful Boy

Journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic zijn twee handen op één buik. Wanneer David ontdekt dat Nic worstelt met een drugsverslaving, stort zijn wereld plots in. David besluit om alles in het werk te stellen om zijn zoon te begrijpen en te redden. Maar hoe red je iemand die (misschien) niet gered wil worden? Is loslaten soms de enige mogelijkheid? Nic heeft moeite om zich uit de vicieuze cirkel van terugval en herstel te bevrijden. Wanneer drugsverslaafde Lauren op zijn pad komt, zetten ze samende eerste stappen richting herstel, maar een zoveelste terugval ligt op de loer voor het verliefde tweetal.
Beautiful Boy vertelt het waargebeurde verhaal van een onvoorwaardelijke liefde tussen een vader en zijn zoon.

Felix van Groeningen (Broken Circle Breakdown, Belgica) heeft zich reeds een meester getoond in het uitdiepen van tragische gezinsrelaties en zet deze lijn met Beautiful Boy op wonderlijke wijze voort. De film is gebaseerd op een combinatie van de boeken – beiden bestsellers – die New York Times-journalist David Sheff en zoon Nic over de verslavingsperiode van laatstgenoemde schreven.

Duur: 120 minuten
Regie: Felix Van Groeningen
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast tickets voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast tickets voor de avondvoorstelling

 

Donderdag Filmdag - The Favourite

Donderdag 20 juni 2019 | 14 u. & 20 u. | Centrum Ysara

The Favourite

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woede-uitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

Actrice Olivia Colman won voor haar hoofdrol in deze film de Oscar voor beste actrice.

Duur: 119 minuten
Regie: Yorgos Lanthimos
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast tickets voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast tickets voor de avondvoorstelling