Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Film > Juni

Print

Cinema City - Roma

Donderdag 6 juni 2019 | 14 u. & 20 u. | City

Roma

Mexico-Stad begin jaren ’70. Cleo is de inwonende nanny van een doktersfamilie in Mexico-Stad. Ze is het kloppende hart van het huishouden. Antonio is een afwezige vader en zijn vrouw Sofia steunt vooral op Cleo voor de dagelijkse zorg voor haar vier levendige kinderen. Maar Cleo heeft ook haar eigen leven en moet haar militante vriendje vertellen dat ze deze maand niet ongesteld is geworden. Ondertussen zijn het ook op maatschappelijk vlak woelige tijden.

De film won de Oscar voor beste regisseur (Alfonso Cuarón), de Oscar voor beste niet-Engelstalige film en de Oscar voor het beste camerawerk.

Duur: 135 minuten
Regie: Alfonso Cuarón
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast tickets voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast tickets voor de avondvoorstelling

Donderdag Filmdag - The Favourite

Donderdag 20 juni 2019 | 14 u. & 20 u. | Centrum Ysara

The Favourite

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks beleven eendenraces en het eten van ananas hun hoogtijdagen. De broze koningin Anne zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar plaats over het land en draagt tegelijkertijd zorg voor Anne’s slechte gezondheid en haar woede-uitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail arriveert, raakt Sarah onder de indruk van haar charme. Wanneer Sarah, Abigail onder haar vleugels neemt, ziet Abigail een kans om weer terug te keren in de aristocratische kringen. Als oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ontfermt Abigail zich over de koningin. Hun ontluikende vriendschap geeft haar de mogelijkheid om haar ambities waar te maken, en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

Actrice Olivia Colman won voor haar hoofdrol in deze film de Oscar voor beste actrice.

Duur: 119 minuten
Regie: Yorgos Lanthimos
Klik hier om de trailer te bekijken
Koop hier alvast tickets voor de namiddagvoorstelling
Koop hier alvast tickets voor de avondvoorstelling