Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Film > Paasvakantie

Print

Paasvakantie 2019 – Kinderfilmnamiddag

Pluisje: durf te vliegen

Woensdag 10 april 2019 | 14u | City

Pluisje: durf te vliegen

Pluisje is een jong, vrolijk vogeltje dat graag samen met zijn beste vriendinnetje Ploveria speelt. Ze lachen veel samen en zijn stiekem verliefd. Alles verandert als de valk Shadow Pluisje aanvalt tijdens zijn eerste vliegles. Hij wordt gered, zijn vader overleeft de strijd niet. Pluisje durft niet meer te vliegen. Ploveria spoort hem aan om te vliegen want ze moeten naar het zuiden als de winter komt. Pluisje gaat weer oefenen, maar dan wordt hij gevangen door de kat uit het dorp. Iedereen denkt dat hij dood is, behalve Ploveria. Pluisje moet alleen de winter zien te overleven, terwijl zijn familie naar het zuiden trekt. Niet-trekvogels en buitenbeentjes overwinteren in Paradise Valley, een verborgen plek. Maar de reis is lang en gevaarlijk. Gelukkig maakt het dappere vogeltje nieuwe vrienden die hem helpen bij zijn reis.


Regie: Árni Ásgeirsson
Met de stemmen van o.a. Alex Agnew, Warre Borgmans en Kristel Verbeke.

IJsland/België | 2018 | 80 minuten
Klik hier voor de trailer 
Klik hier voor tickets 

 

Pieter Konijn

Woensdag 17 april 2019 | 14u | Centrum Ysara

Pieter Konijn

Pieter Konijn is de verfilming van Beatrix Potters tijdloze verhaal over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn.

De avontuurlijke held Pieter Konijn is geliefd bij meerdere generaties lezers. Nu krijgt hij de hoofdrol in deze eigentijdse en stoere live-action animatiefilm voor de hele familie.

De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ook proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Regie: Will Gluck
Met de stemmen van o.a. Sven De Ridder, Bill Barberis, Jens Dendoncker en Inge Paulussen

VSA | 2018 | 95 minuten
Klik hier voor de trailer 
Klik hier voor tickets