Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > Bent Van Looy

Print

VRT Bigband feat. Bent Van Looy - Theatertour 2020

Zaterdag 7 november 2020 | 20 u. | Centrum Ysara

Bent Van Looy

Het najaar van 2020 wordt swingend! De VRT Bigband start een theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop.
Hun muzikale samenwerking begon in 2017, toen hij door Radio 2’s Eregalerij werd gevraagd om van het nummer ‘Wat een leven’ van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daar toen over: "Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je daar moeilijker mee in het buitenland kan touren. Maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een bigband. De gelegenheid om nu met de VRT Bigband het nummer 'Wat een leven' van Louis Neefs te herwerken, kwam op het juiste moment.”

Bent Van Looy neemt dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen; ze krijgen een nieuw, Nederlandstalig jasje en worden tijdens deze theatertour begeleid door swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband.
Vergeet die vallende bladeren en kille temperaturen, we gaan een warme, zinderende herfst tegemoet.

De VRT Bigband onder leiding van dirigent Dree Peremans werd eind 2009 opgericht in een nostalgische bui naar de gloriedagen van de legendarische BRT Big Band en het BRT Jazzorkest. Deze orkesten poogden de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 terug tot leven te wekken voor het Vlaamse publiek. VRT’er en bassist Marijn Daniels werd hierdoor geïnspireerd en bracht een gepassioneerd bigbandorkest bijeen, samengesteld met personeelsleden van de VRT.

Tickets vanaf 7 september

16 EURO basis | 8 EURO voordeelpas | 14 EURO -26j & 60+ | +2,50 EURO aan de deur 

KLIK HIER OM TICKETS TE RESERVEREN