Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > De Reuzendoder

Print

De Reuzendoder van Ernest Hemingway

Vrijdag 5 maart 2021* | inleiding 19.30 u. | 20 u. | Centrum Ysara

*DATUM ONDER VOORBEHOUD
VOORSTELLING KAN MOGELIJK WORDEN VERPLAATST NAAR SEIZOEN 2021-2022

Reuzendoder

Ernest Hemingway.
Schrijver van The sun also rises en
The old man & the sea.

Nobelprijswinnaar.
Vrouwenverslinder.

Overal ter wereld, van Cuba tot Parijs, stond hij bekend om zijn hoge alcoholtolerantie.


Slechts twee voorwaarden had hij ten opzichte van zijn vuurwater: nooit onder het schrijven en bij voorkeur post meridiem. Maar waarom zo excessief? Waarom leek hij zichzelf te willen verwoesten? Tot het uiteindelijk zijn zelf geplande dood werd?

In één van zijn vele bekende brieven, gebruikt Hemingway een opvallend woord: “Alcohol was de Reuzendoder, waar ik zo vaak niet buiten heb gekund; of althans graag buiten had gekund.” Al hanteerden zijn drinkebroers andere begrippen, allen leken ze hun verslaving als wapen tegen dezelfde vijand in te zetten. Maar welke vijand was dat dan?

Thomas Janssens schrijft een nieuwe tekst voor vijf topacteurs: Lois Brochez, Clara Cleymans, Mieke De Grootte, Dahlia Pessemiers-Benamar en Geert Van Rampelberg. Samen brengen ze de kroniek van een morbide verslaving verteld door de belangrijkste getuigen: Hemingway’s vrouwen.

Tickets

14 euro basis | 7 euro voordeelpas | 12 euro -26j & 60+ | +2,50 euro aan de deur 

Het is nog niet duidelijk wanneer de ticketverkoop voor deze voorstelling van start kan gaan. Dit is afhankelijk van de geldende veiligheidsmaatregelen.

Tickethouders die hun ticket kochten tijdens de Week van de Geestelijke Gezondheid zullen persoonlijk worden gecontacteerd wanneer meer concrete informatie beschikbaar is.

2020-2021