Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > Fauve & Felix

Print

Fauve & Felix Vermeirsch

Duo Cello & Piano

Zondag 5 mei 2019 | 11 u. | City

Felix & Fauve

Met amper 20 jaar staat Nieuwpoortenaar Felix Vermeirsch als cellist op een zucht van een internationale concertcarrière. Hij studeert sinds 2013 bij Istvan Vardai in Duitsland, eerst in de befaamde Kronberg Academy en sedert 2017 aan de Musikhochschule in Mannheim. Hij volgt in België ook regelmatig cellolessen bij France Springuel.


Felix werd geselecteerd voor prestigieuze internationale festivals als het Yehudi Menuhinfestival in Gstaad, het cellofestival in Kronberg en het Pablo Casals Festival in Prades. Hij speelt het grote repertoire als solist met professionele orkesten als het Kamerorkest Brugge en Symfonieorkest Vlaanderen. Hij won in België verschillende wedstrijden, waaronder het ‘concours de musique Breughel’ in Brussel en hij bereidt zich nu voor op de internationale cellowedstrijden. Ook als componist maakt hij snel furore. VRT Radio Klara nam al werk op van Felix en hij kreeg compositieopdrachten van concerthuizen als Concertgebouw Brugge.

Fauve Vermeirsch is 26 jaar en studeerde aan het Conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko, winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano in 1999. Ze is finaliste van pianowedstrijden als Steinway Piano Competition, Cantabile pianowedstrijd, Guy Brodelet pianowedstrijd, Marnix Wedstrijd, Jonge Solisten aan zee en Dexia Classics. De jury loofde haar telkens om haar expressieve pianospel en haar grote trefzekerheid. Ze is de vaste begeleidster van Felix en geeft pianoles aan de Kunstenacademie Diksmuide.

Dit flamboyante duo gaf eerder al concerten in België, Frankrijk en Duitsland. In 2017 maakten zij hun debuut in het Concertgebouw Brugge.

Tickets City

CITY
Valkestraat 18
8620 Nieuwpoort-Stad

Tickets:
VVK €13 - ADD €15,50

-18 jaar:
VVK €6 - ADD €8,50

18-26 jaar:
VVK €11 - ADD €13,50