Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > It might as well be swing

Print

Tutu Puoane & Rebirth:::Collective - It might as well be swing

Nieuwe datum: Zaterdag 16 april 2021 | 20 u. | Centrum Ysara

It might as well be swing

Denk aan Frank Sinatra, Nat King Cole,
Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Sarah Vaughan,...

Het eerste woord dat te binnen schiet is Swing. Legendarische artiesten die hun stem tot instrument verhieven, zich niet louter lieten begeleiden door hun band, maar er in volwaardige dialoog mee gingen, en die het Great American Songbook de geschiedenis in zongen.

Tutu Puoane gaat aan de slag met het repertoire van de grote ‘crooners’, in samenwerking met Rebirth::Collective, een achtkoppig orkest (vijf blazers, piano, contrabas en drums) dat de klank van een heuse full big band combineert met de beweeglijkheid van een kleiner
ensemble, en waarvan de leden allemaal topmuzikanten zijn die hun sporen verdien(d)en bij o.a. Clouseau, Daan, Liefde Voor Muziek, Bart Peeters, Flat Earth Society, André Brasseur, Jef Neve, Brussels Jazz Orchestra,...

Eigen arrangementen van bekende croonerhits, specifiek door en voor deze bezetting, en Tutu’s fantastische stem en Afrikaanse muzikale achtergrond zorgen voor een unieke en eigentijdse kijk op de vocale en big band-traditie van weleer en voor vuurwerk op het podium.

Stil blijven zitten wellicht onmogelijk.

Tickets

16 EURO basis | 8 EURO voordeelpas | 14 EURO -26j & 60+ | +2,50 EURO aan de deur

Het is nog niet duidelijk wanneer de ticketverkoop voor deze voorstelling van start kan gaan. Dit is afhankelijk van de geldende veiligheidsmaatregelen.

2020-2021