Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > King Lear

Print

Fred Delfgaauw & Ida Van Dril - King Lear

Vrijdag 5 februari 2021 | 20 u. | City

King Lear

Fred Delfgaauw en Ida van Dril hebben het eeuwenoude toneelstuk King Lear van Shakespeare bewerkt tot een elementaire en eigenzinnige versie.
Kan het verloren kind haar vader, die ooit poppenspeler was, terugwinnen na hun verscheurde relatie? In het dagelijks leven lijkt het niet te lukken, maar misschien weet ze haar vader wel te bereiken in het sprookjesachtige poppenspel King Lear, waarin de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. Want is het niet de koning die zegt: ‘Niets lijkt wat het is’ en de nar: ‘Niets is wat het lijkt’?

Ga zitten en laat u verrassen door deze aangrijpende voorstelling over ouder worden, de zorg, omgaan met teleurstellingen en trots, en loslaten.

Tickets vanaf september

12 EURO basis | 6 EURO voordeelpas | 10 EURO -26j & 60+ | +2,50 EURO aan de deur

"Indrukwekkend en verrassend. Deze King Lear is werkelijk zeer mooi en ontroerend: het gaat over toneelwerkelijkheid en illusie, over spel en spelen, over poppen waarin je gelooft terwijl je weet dat het poppen zijn." - Theaterkrant


"Delfgaauw is een meester in het poppenspelen en Van Dril is zijn leerling, inmiddels een volleerde leerling. Zodra zij de prachtig gemaakte poppen laten spreken, gebeurt er wat bijzonders: ze komen echt tot leven." - Haarlems Dagblad

 

2020-2021