Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > Romeo en Julia

Print

Theater deToekomst – Romeo en Julia

Zaterdag 16 februari 2019 | 20u | Centrum Ysara

Romeo en Julia

Anno 1595 schreef William Shakespeare de klassieker der klassiekers: Romeo and Juliet. Een opvoering over de strijd tussen de families Capulet en Montague nam zowat drie uur in beslag.

Er stonden om en bij de zestien acteurs (allemaal mannen) op de planken om het wel en wee van de geliefden Romeo en Julia te vertolken.
 

Romeo en Julia is hét ultieme verhaal van de liefde: voor allen die liever zelf sterven dan hun liefde te laten sterven. Van de liefde die zichzelf via de dood vereeuwigt, omdat ze geen tijd kreeg om beleefd te worden.

Met 4 speelvogels-acteurs (mannen en vrouwen) en met heel veel schwung, brengt Theater deToekomst deze ‘Meest Uitmuntende en Beklagenswaardige Tragedie’ op de planken. Lekker morrelen aan theatercodes, goed wat schmieren en zalig dramatisch gaan! Samen vormen ze de belangrijkste ingrediënten van deze ongeëvenaarde, universele en tijdloze noodlotstragedie.

Van meet af aan wordt de toon gezet: 2 families, 2 publieken, 2 vijanden, 2 geliefden. Veel meer is er niet nodig om 80 minuten weergaloos theater op scène te zetten. In een frisse hedendaagse vertaling met volle respect voor het origineel, passeert zowat alles de revue: pikante verzen, flitsende zwaarden, burleske humor en onweerstaanbare romantiek. Ontembare levensvreugde, lijken die vallen als vliegen en de grenzeloze liefde die dit alles overwint tot in de dood, alles heeft Romeo en Julia in zich.

In deze versie geen effecten en geen gedoe maar spelen, spelen, spelen dat de stukken er van af vliegen. Pure Shakespeare dus. Met deze ambitie en goesting én met een compagnie om u tegen te zeggen, stapt Theater deToekomst de planken op voor de historie der histories.

Tickets Centrum Ysara


            Centrum Ysara
            Dienstweg Havengeul 14
            8620 Nieuwpoort-Bad

            Tickets:
            VVK €12 - ADD €14,50

            -26 jaar & 60-plus:
            VVK €10 - ADD €12,50

            Jeugdvoordeelpas:
            VVK €6 - ADD €7,25