Naar inhoud

U bent hier: Cultuur Nieuwpoort > Programma & Tickets > Sioen

Print

Sioen – Sioen plays Graceland

Zaterdag 03 november 2018 | 20u | Centrum Ysara

Sioen

In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika, voor de opnames van het album Graceland. Meer dan 20 jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van Calling Up Soweto. Sioen, in de voetsporen van Paul Simon…

Het album Graceland herbergt enkele grote hits die iedereen kent: You Can Call Me All, Diamonds On The Soles Of Her Shoes, Under African Skies… maar Sioen leerde het volledige album pas echt goed kennen toen hij in 2007 zelf voor het eerst naar Zuid-Afrika trok.

De interactie met plaatselijke muzikanten werkte zo aanstekelijk dat hij besliste om er een volledig nieuw album op te nemen, toevallig in dezelfde studio waar Graceland tot stand kwam.Paul Simon verbaasde vriend en vijand met een unieke sound: moeiteloos combineerde hij zijn muzikale voetafdruk met deze van verschillende Zuid-Afrikaanse topmuzikanten, die hij ter plaatse leerde kennen. Graceland werd ook een controversiële plaat: midden jaren tachtig tierde de apartheid in Zuid-Afrika nog welig. Zowel voor- als tegenstanders van het apartheidsregime drukten hun ongenoegen over Graceland uit. Met deze plaat bleek Paul Simon Zuid-Afrika echter eindelijk een gezicht en een stem te geven in het buitenland en kregen Zuid-Afrikaanse artiesten de kans om internationaal op de kaart te staan.

Sioen werd in 2016 door Festival Van Vlaanderen gevraagd om het volledige album Graceland te vertolken met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden. Het concert werd lovend onthaald.

Het Nieuwsblad kopte: “Zuid-Afrika was nog nooit zo dichtbij”. En Sioen voegde er aan toe: “Een droom die waarheid werd”. Nu dus ook bij ons.

 

Tickets Centrum Ysara


             Centrum Ysara
             Dienstweg Havengeul 14
             8620 Nieuwpoort-Bad

            Tickets:
             VVK €16 - ADD €18,50

            -26 jaar & 60-plus:
             VVK €14 - ADD €12,50

            Jeugdvoordeelpas:
             VVK €8 - ADD €7,25